Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων της ΔΕΘ

Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, που κατηγορούνται για το επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος του Γερμανού....


Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν σήμερα και πήραν αναβολή από το δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους έως τη διεξαγωγή της δίκης.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι τρεις συλληφθέντες -ηλικίας 39, 47 και 53 ετών- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη και για απείθεια, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από το πρωί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς επίσης δεκάδες συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης.

Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση όταν ορισμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, αλλά απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Συνήγοροι των κατηγορουμένων ισχυρίστηκαν ότι οι αρχές αποφάσισαν, κατ' επιλογή, σε ποιους θα επιτραπεί η είσοδος στο ακροατήριο του Αυτοφώρου. Σύμφωνα, πάντως, με εισαγγελικές πηγές, η εντολή που δόθηκε αφορούσε στον αριθμό των καθήμενων θέσεων του ακροατηρίου.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους τρεις συλληφθέντες, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στα δικαστήρια για να παρακολουθήσουν τη δίκη.