Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

«Βάλτε τέλος στον εμφύλιο πετροπόλεμο»

Έκκληση για τερματισμό του «εμφύλιου πετροπολέμου» και για συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και....


Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης. Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου του τονίζοντας πως μας συμφέρει όλους να πετύχει αυτή η κυβέρνηση διότι τυχόν αποτυχία της θα είναι αποτυχία και της αντιπολίτευσης και της Ελλάδας. «Ας βάλουμε την πατρίδα μας πάνω από όλα, ας ξεφύγουμε από τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τον μικροκομματισμό, ας αφήσουμε πίσω τις πρακτικές του παρελθόντος και ας δούμε το συμφέρον της νέας γενιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός ότι μόνο στη χώρα μας επικρατεί τέτοια αμφισβήτηση του πατριωτισμού του αντίπαλου επειδή έχει διαφορετική άποψη.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η πολιτική του υπουργείου του επικεντρώνεται στους τρεις άξονες: ενίσχυση της ρευστότητας, επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος έχουν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες ώστε να απεμπλακούν 1,44 δισ. ευρώ για δάνεια και ενισχύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε αυτή τη συζήτηση», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος εκτίμησε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα χρήματα στην αγορά.

Στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε:

-Νέο πλαίσιο για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις, που προβλέπει απλοποίηση των διαδικασιών, μεγαλύτερη ταχύτητα και διαφάνεια.
-Προώθηση αξιοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων από τις αρχές του 2013
-Εφαρμογή των αναγκαίων ρυθμιστικών κινήσεων για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις των εποπτευόμενων οργανισμών.
Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι προωθείται σύστημα ηλεκτρονικών διαγωνισμών για δημόσιες συμβάσεις.