Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στόχος διαρρηκτών έγινε το σπίτι του Σόϊμπλε

Στόχος διαρρηκτών έγινε η ιδιωτική κατοικία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στο Βερολίνο, το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας της ....


Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Νωρίτερα, η εφημερίδα «Berliner Morgenpost» είχε δημοσιεύσει πρώτη την είδηση στην ηλεκτρονική της σελίδα, επισημαίνοντας ότι ο κ. Σόϊμπλε δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα και ότι εκλάπησαν ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι δεν αναφέρεται σε θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας περιέγραψε το γεγονός ως «κραυγαλέο πρόβλημα ασφάλειας», αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι δράστες επέλεξαν εν γνώσει τους το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ενώ το ίδιο στέλεχος τόνισε: «Ο κ. Σόϊμπλε σίγουρα έχει δίπλα του καλό προσωπικό ασφαλείας. Αλλά θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή».

Σύμφωνα δε με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός υπουργός είχε δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί συνεχή φύλαξη της κατοικίας του.