Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Προβληματισμός στο Μαξίμου από τις απαιτήσεις της ΕΕ

Κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν για αυξημένη πιθανότητα να υπάρξει και νέα συνεδρίαση του Eurogroup στα τέλη της εβδομάδας. ''Ο προϋπολογισμός πρέπει να ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία. Η....


κυβέρνηση χρειάζεται την ψήφο εμπιστοσύνης όχι για το εσωτερικό αλλά για το εξωτερικό'' επισημαίνουν σήμερα με έμφαση πηγές του μεγάρου Μαξίμου που είναι σε θέση να γνωρίζουν το περιεχόμενο των επαφών που είχε τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Α. Σαμαράς αλλά και ο Γ. Στουρνάρας.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει τη Δευτέρα να έχουν αρθεί όλες οι επιφυλάξεις των δανειστών για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και την δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε. Το μεγάλο όμως πρόβλημα είναι ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία, η όλη προσπάθεια υπονομεύεται από τους ίδιους τους δανειστές που κωλυσιεργούν και παράλληλα με μια πληθώρα εμπρηστικών δηλώσεων και τοποθετήσεων αμφισβητούν και πάλι την ελληνική προσπάθεια.

Ήδη πολύ περισσότεροι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, από τους αρχικά... καταμετρηθέντες προβληματίζονται για το εάν πρέπει να δώσουν θετική -άνευ όρων ψήφο στον προϋπολογισμό ενώ το μόνιμο θέμα στη Βουλή στο περιθώριο της συζήτησης του προϋπολογισμού είναι “οι πραγματικές προθέσεις των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα”.

Το κλίμα αυτό που παίρνει διαστάσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ ένα εικοσιτετράωρο πριν τη ψήφιση του προϋπολογισμού προβληματίζει το Μαξίμου και ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην ευρεία σύσκεψη του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα πάντως με όλες τις ενδείξεις η ελληνική πλευρά δεν περιμένει τη Δευτέρα απόφαση εκταμίευσης της δόσης αλλά μια πολιτική δήλωση που θα βεβαιώνει ότι η καταβολή θα γίνει εγκαίρως.

Κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν τώρα για αυξημένη πιθανότητα να υπάρξει και νέα συνεδρίαση του Eurogroup στα τέλη της εβδομάδας προκειμένου να ληφθούν τελικές αποφάσεις και στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί και ο πρωθυπουργός στις επαφές που θα έχει την Τρίτη στις Βρυξέλλες.