Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αυξήθηκαν οι κατασχέσεις δενδρυλλίων κάνναβης σε όλη τη χώρα

Κατακόρυφη άνοδος, της τάξεως του 71% σε σχέση με πέρσι, παρατηρείται στην κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης, από την αρχή του χρόνου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Μια ενδιαφέρουσα....


παράμετρος που προκύπτει από τα στοιχεία αυτά είναι ότι η καλλιέργεια κάνναβης έχει μετατοπιστεί από άλλες περιοχές που κατείχαν τα πρωτεία τα προηγούμενα χρόνια σε περιοχές της Θεσσαλίας, όπου οι κατασχέσεις το 2012 ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ στα προηγούμενα έτη δεν είχαν καταγραφεί παρόμοια στοιχεία.

Αναλυτικά, φέτος έχουν κατασχεθεί 28.486 δενδρύλλια, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο 16.642 δενδρύλλια κάνναβης, σε όλη τη χώρα.

Τα 28.486 δενδρύλλια κατασχέθηκαν σε συνολικά 625 υποθέσεις, στις οποίες συνελήφθησαν 675 άτομα, ενώ οι αντίστοιχες δικογραφίες περιλαμβάνουν 726 κατηγορούμενους, κυρίως για κακουργηματικές πράξεις στο πεδίο της καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας κάνναβης.

Η αύξηση στις κατασχέσεις δενδρυλλίων κάνναβης αποδίδεται από την Αστυνομία στο γεγονός ότι, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, έχουν εντατικοποιηθεί οι δράσεις σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο, καθώς και οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, έχει αναβαθμιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε περιοχές, όπου η καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και η εγκατάσταση «φυτειών» παρουσιάζουν συγκεκριμένα τοπικά χαρακτηριστικά.

Στην όλη προσπάθεια σημαντική είναι και η συμβολή των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς μέχρι τώρα από την αρχή του έτους πραγματοποιήθηκαν 35 «έξοδοι» με 56 ώρες πτήσης.