Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

“Φίλος” του Μπρέιβικ ο Πολωνός επίδοξος βομβιστής

Σχέσεις με το Νορβηγό μακελάρη Άντερς Μπρέιβικ φέρεται πως έχει ο 45χρονος Πολωνός ερευνητής ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη με την υποψία ότι σχεδίαζε επίθεση κατά του κοινοβουλίου της Πολωνίας. Η πολωνική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη....


πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες, μετέδωσε πως ο ύποπτος σκόπευε να αντιγράψει τις μεθόδους του Νορβηγού Αντερς Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια, επικαλούμενος ρατσιστικά κίνητρα. "Ο ύποπτος δεν ανήκει σε πολιτική οργάνωση ή κόμμα. Ισχυρίζεται πως τα κίνητρά του ήταν εθνικιστικά, αντισημιτικά και ρατσιστικά", τόνισε ο εισαγγελέας Πιοτρ Κράσον. "Έκανε αναγνωριστικές κινήσεις στη συνοικία του κοινοβουλίου και παρακολουθούσε τις μετακινήσεις του προέδρου Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι. Το κτίριο ήταν ο στόχος της επίθεσης", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σε αυτή την παραδοχή κατέληξε και ο πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, τονίζοντας ότι μια ανάλυση των επαφών που είχε ο Μπρέιβικ στο εξωτερικό βοήθησαν την πολωνική αστυνομία να οδηγηθεί στη σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος άλλωστε "δεν έκρυβε τον θαυμασμό του" για τον Νορβηγό εξτρεμιστή.

Νωρίτερα, Πολωνοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν ένα άνδρα, ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Κρακοβίας, έχοντας συγκεντρώσει ένα μικρό οπλοστάσιο με την υποψία ότι σχεδίαζε να πυροδοτήσει όχημα παγιδευμένο με τέσσερις τόνους εκρηκτικών έξω από το κοινοβούλιο, όταν μέσα στο κτίριο βρισκόταν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ένα βίντεο που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα και το οποίο έδειχνε μια δοκιμή της έκρηξης που προκάλεσε ένα μεγάλο κρατήρα.