Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κύκλωμα στο ΙΚΑ για «γρήγορες» συντάξεις

Μίζα για την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων παίρνουν επίορκοι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων, πολλές φορές κάτω από τη μύτη των προϊσταμένων τους και εν αγνοία των διοικήσεων. Το «γρηγορόσημο» στις συντάξεις έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το...


τελευταίο διάστημα και μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, στην υπόθεση εμπλέκονται τρία μεγάλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ (Νικηφόρου, Αλεξάνδρας και Ηλιούπολης), ενώ σύμφωνα με συνδικαλιστές του ιδρύματος, το φαινόμενο τείνει να προσλάβει διαστάσεις επιδημίας και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το «γρηγορόσημο» φτάνει μέχρι και τις τρεις συντάξεις, ενώ αν πρόκειται για περίπλοκη υπόθεση (διαδοχική ασφάλιση σε πάνω από δύο ταμεία) είναι μεγαλύτερο.

Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για οργανωμένο κύκλωμα που δρα εντός του ιδρύματος Αλεξάνδρας καθώς για παράδειγμα μόλις προχθές διατάχθηκε έρευνα από τον προϊστάμενό του για υπόθεση συνταξιοδότησης που πήρε σειρά προτεραιότητας και βγήκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Τα ίδια στελέχη επικαλούνται ως αποδεικτικά και αξιοποιήσιμα στοιχεία και τους αριθμούς πρωτοκόλλου που αναγράφονται στις αιτήσεις συνταξιοδότησης, καθώς, όπως λένε, από εκεί θα φανεί αν τηρείται η σειρά στην έκδοση των αποφάσεων αλλά και πόσες έχουν βγει εκτός σειράς.