Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μέρκελ: Ανεύθυνο να μην δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κατά την αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), σύμφωνα με....


μαρτυρίες βουλευτών που συμμετείχαν. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι έχει μελετήσει λεπτομερώς όλες τις πιθανές συνέπειες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ανεύθυνο να μη δίδονταν στην Ελλάδα τα χρήματα και η χώρα να αφηνόταν να αποχωρήσει αναγκαστικά από το ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ κάποιων εκ των βουλευτών με θέμα τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και το κόστος και να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες (επιτυχίας)». Σύμφωνα με βουλευτές, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι θα επιθυμούσε η συζήτηση στη Βουλή για την Ελλάδα να διεξαχθεί την Πέμπτη, αλλά θεωρεί κατανοητό εάν μετατεθεί για την Παρασκευή.