Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μια θλιβερή μειοψηφία εμποδίζει τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 12.11.2012 ήταν προγραμματισμένες να γίνουν από τις 9 το πρωί με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές για την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος στο ΕΚΠΑ. Στις 9:45πμ μία....


θλιβερή μειοψηφία τραμπούκων έσπασαν την πόρτα του κέντρου διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων προξενώντας εκτεταμένες ζημιές και εμποδίζοντας την πρόσβαση στο δίκτυο σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Απέκοψαν όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα από την ηλεκτρονική επικοινωνία της με τον υπόλοιπο κόσμο και εμποδίζουν ακόμη και τώρα τα μέλη ΔΕΠ με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Απέναντι σ’ αυτή την ωμή βία, δεν υπάρχει καμία αντίδραση, καμία καταδίκη. Ούτε από τις Πρυτανικές αρχές, ούτε από τα κόμματα, ούτε από το Υπουργείο.

Το γραφείο του Πρύτανη δήλωνε δύο σχεδόν ώρες μετά την κατάληψη ότι δεν έχει ενημέρωση για το τι συμβαίνει και δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να ειδοποιηθεί εισαγγελέας.

Στη συνέχεια το γραφείο του Πρύτανη, παρότι είχε ενημερωθεί από την εφορευτική επιτροπή για βίαιες ενέργειες, κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να κάνει ο,τιδήποτε διότι, όπως ειπώθηκε, δεν μπορεί να διακριβώσει σε τι ακριβώς συνίστανται οι βίαιες ενέργειες.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν, είπαν, είναι να επιχειρήσουν να πείσουν τους διοικητικούς υπαλλήλους του κέντρου διαχείρισης που εξήγγειλαν αιφνιδιαστικά απεργία, να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους ώστε να λειτουργήσει το δίκτυο, παρότι κατανοούν ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι «πλήττονται από τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου και η κοινωνία είναι ανάστατη».

Δεν γνωρίζω εάν οι εκπρόσωποι του Πρύτανη συνδέουν την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων με την παρακώλυση της εκλογικής διαδικασίας, αλλά διαπιστώνω ότι οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου δεν έχουν καμία διάθεση να προστατεύσουν το κύρος του Ιδρύματος, τη δημόσια περιουσία, τα δημοκρατικά δικαιώματα των μελών του και το ακαδημαϊκό έργο που συντελείται από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή παρέτεινε την ψηφοφορία και κάνει ενέργειες προστασίας της διαδικασίας. Καλώ τις Πρυτανικές αρχές να κάνουν το καθήκον τους.

Η κυρία Βάσω Κιντή είναι Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΚΠΑ και υποψήφια για το Συμβούλιο του Ιδρύματος