Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

«Η νέα πραγματικότητα θα καθιερώσει μια νέα επιχειρηματική τάξη»

Το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι να βρουν οι εταίροι μας με το ΔΝΤ τον τρόπο να κάνουν το χρέος μας βιώσιμο, αλλά να βρούμε εμείς τη δύναμη και τα μέσα να κάνουμε το μέλλον μας βιώσιμο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης....


Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για το «Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» που δημιούργησε ο Σύνδεσμος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι η νέα πραγματικότητα θα καθιερώσει μια νέα επιχειρηματική τάξη, καθώς μέσα στην κρίση θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, ενώ επανέλαβε την κριτική για τη διαπλοκή και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε αυτήν.

«Πολλοί από εμάς είχαν βολευτεί στις σχέσεις αδιαφάνειας και διαπλοκής που καλλιέργησε το κράτος», είπε. «Η θαλπωρή της κρατικοδίαιτης οικονομίας είναι αναντικατάστατη για όσους φοβούνται τη διαφάνεια και ισονομία του ανταγωνισμού. Ο εκσυγχρονισμός ξεβολεύει μια ορισμένη επιχειρηματικότητα που είχε μάθει να κάνει τις δουλειές της αλλιώς».

Ο κ. Δασκαλόπουλος άσκησε κριτική και στην Πολιτεία, λέγοντας ότι πριν από ενάμισι χρόνο, ο ΣΕΒ κατέγραψε περί τα 230 εμπόδια-φραγμούς στην επιχειρηματική δράση και σήμερα, παρά την κρίση και τις ονομαστικές, όπως τις χαρακτήρισε, μεταρρυθμίσεις, η πολιτεία έχει καταφέρει να καταργήσει μόνο το 10% των εμποδίων αυτών.

Το «Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» που δημιούργησε ο ΣΕΒ, συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου. Είναι ένας οργανισμός που θα συγκεντρώνει τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις πανελλαδικά, στην καθημερινή λειτουργία τους και στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, θα τα αποτυπώνει και θα προτείνει λύσεις.