Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Αθήνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χάσουν το χειμερινό εξάμηνο οι σπουδαστές στο ΤΕΙ Αθήνας, λόγω των συνεχών καταλήψεων, αποχών και απεργιών, έκρουσε σήμερα, μετά από έκτακτη συνεδρίασή του, το Συμβούλιο του....


Ιδρύματος. Στην σχετική ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας σημειώνει ότι «δεν έχει πραγματοποιηθεί ικανός αριθμός μαθημάτων, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στο τέλος Νοεμβρίου», και «εκφράζει την αγωνία του αν, υπό το βάρος αυτών των εξαιρετικά δυσμενών περιστάσεων, είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι δεκατρείς εβδομάδες διδασκαλίας, που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι το χειμερινό εξάμηνο κινδυνεύει- εάν δεν έχει ήδη- χαθεί».

Στη συνεδρίασή του, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας διαπίστωσε ότι με τις συνεχείς αποχές, καταλήψεις και απεργίες, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος και αποφάσισε: «Να σταλεί έγγραφο σε όλα τα μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος, να δηλώσουν στον Προϊστάμενο Τμήματος, με ευθύνη του Διευθυντή Σχολής, εάν στις 22, 23, 26 και 27 Νοεμβρίου του 2012 (σ.σ. ήδη έχουν εξαγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων ως την προσεχή Τρίτη, 27 Νοεμβρίου) συμμετείχαν ή όχι στην κατάληψη του Ιδρύματος, που αποφασίστηκε από ολιγομελή ομάδα καθηγητών, με παράλληλη αποχή από τα εκπαιδευτικά και διοικητικά τους καθήκοντα.

Οι δηλώσεις θα σταλούν ηλεκτρονικά μέχρι την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου του 2012 και, στη συνέχεια, οι διευθυντές θα ενημερώσουν άμεσα την Κεντρική Διοίκηση. Τις ημέρες κατά τις οποίες θα υπάρχει κατάληψη δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα δύο εστιατόρια (ισογείου και πρώτου ορόφου Κεντρικής Διοίκησης) του Ιδρύματος.

Επίσης, το συνεργείο καθαριότητας δεν θα παρέχει τις υπηρεσίες του, εφόσον το Ίδρυμα τελεί υπό κατάληψη».