Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Αρνούνται να δώσουν στοιχεία για απολύσεις

Μετά τους δήμους Ιωαννίνων και Πατρέων, η δεύτερη μεγαλύτερη Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δώσει στοιχεία για δημοτικούς υπαλλήλους που με βάση το Μεσοπρόθεσμο, πρέπει να απολυθούν. Πρόκειται για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με....


38 δήμους - μέλη, η οποία με σχεδόν ομόφωνη απόφασή της (μόλις μία αρνητική ψήφος) δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία υπηρεσιακή διαδικασία από την οποία θα προκύψουν στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις προσωπικού των δήμων, με τις οποίες το όργανο διαφωνεί κάθετα».

Να σημειωθεί ότι η τρόικα φαίνεται ότι έχει βάλει στο "μάτι" τους δήμους καθώς, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, είχε ζητήσει να ξεκινήσουν οι απολύσεις από τους ΟΤΑ, καθώς θεωρεί ότι έχουν πλεονάζον προσωπικό.

Να προσφύγουμε δικαστικά για το Μεσοπρόθεσμο

Παράλληλα ζητά από την ΚΕΔΕ να προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά συνταγματικά δικαστήρια για το Μεσοπρόθεσμο με αιχμή τα άρθρα που αφορούν το το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ: «Με το Μεσοπρόθεσμο καταργείται η αυτοτέλεια της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στραγγαλίζονται οικονομικά οι δήμοι.

Κάτι το οποίο παραβιάζει ευθέως και πολλαπλώς τόσο το ελληνικό Σύνταγμα όσο και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, τον οποίο έχει κυρώσει το Εθνικό Κοινοβούλιο και αποτελεί εθνικό Δίκαιο», αναφέρει στην απόφασή της (υπήρξε μία αρνητική ψήφος). Προαναγγέλλει δε ότι «θα προχωρήσει η ίδια σε αυτές τις προσφυγές εάν η ΚΕΔΕ δεν το πράξει».