Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλος σε ΔΟΥ δημοσίευε στο Ίντερνετ φορολογικά στοιχεία

Δικογραφία σε βάρος 26χρονου υπαλλήλου σε εφορία, ο οποίος κατηγορείται ότι εκβίαζε φορολογούμενους δημοσιοποιώντας φορολογικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο, σχηματίστηκε....


από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, ένας 44χρονος δικηγόρος κατήγγειλε στις 20 Νοεμβρίου, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία.

Επιπλέον άγνωστα άτομα, μέσω επιστολής, τον απειλούσαν εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 Ευρώ), για να μην προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια μετά από έρευνα και ψηφιακής ανάλυσης, που πραγματοποίησε η Αστυνομία προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης.