Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα υπό εποπτεία»

Σε καθεστώς αυστηρής παρακολούθησης βρίσκεται η Ελλάδα και αυτό το έχουν καταλάβει και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung: «Ελλάδα μια χώρα υπό εποπτεία – Η μικρή....


πικρή αλήθεια». Ή μήπως είναι η μεγάλη και απόλυτη αλήθεια, που δεν θέλει να παραδεχτεί ακόμη ο ελληνικός λαός… Η εφημερίδα επικεντρώνεται στο ρόλο, τον οποίο αναμένεται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια η ελληνική κυβέρνηση.

Μια πραγματικά πικρή αλήθεια που κάνει πεντακάθαρο ότι «Όσο η Ελλάδα έχει λαμβάνειν δισ. από τους «εταίρους» της, θα πρέπει να «χορεύει» στο ρυθμό που της χτυπούν…» και ήδη χορεύει, για όσους δεν το κατάλαβαν… «Αποφασισμένοι! Σε καλό δρόμο! Σημαντικές προσπάθειες! Με τέτοιες και παρόμοιες εκφράσεις η Άγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και άλλοι ηγέτες της Ευρωζώνης θέλουν να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να συνεχίσει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις» αναφέρει το άρθρο, υπονοώντας μάλλον: «Καλά πάτε, ο γκρεμός είναι κοντά…»

Και συνεχίζει: «Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών θέλουν να δώσουν θάρρος στον εαυτό τους. Και αυτό επειδή για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουν για την ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ένα ρόλο κομπάρσου…(και πολύ φοβούνται ότι μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ ενάντιά τους)
Υπάρχει ο κίνδυνος, η προσπάθεια σωτηρίας του ευρώ να καταλήξει σε μια «νεκρή ζώνη» για τις δημοκρατικές διαδικασίες…

Οι χώρες της ευρωζώνης έβαλαν τους εταίρους τους στην Ελλάδα στον αυτόματο πιλότο. Στο τιμόνι κάθεται μεν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά δεν κατευθύνει…Τουλάχιστον για όσο διάστημα δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα… Όσο συμβαίνει αυτό, η χώρα θα κυβερνάται από τις πρωτεύουσες της ευρωζώνης!
Οι πιστωτές υπαγορεύουν στην Αθήνα, πώς να διαχειριστεί τα δημόσια έσοδα και τις δαπάνες,τους μισθούς, τις συντάξεις, τις τιμές για την ενέργεια… Όλα όσα δηλαδή, υπό κανονικές συνθήκες θα βρίσκονταν στα χέρια της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου!!!
Με την ελπίδα για οικονομική βοήθεια και ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα, μετά τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαπραγματεύθηκε και ενέκρινε μέτρα που δεν αφήνουν πια περιθώρια για δημοκρατικές διαδικασίες…
Η αποστολή του Αντώνη Σαμαρά περιορίζεται στο να κρατήσει εν ζωή τον κυβερνητικό συνασπισμό και να αποτρέψει “τα χειρότερα”».

Και όπως δείχνουν οι αντοχές του ελληνικού λαού, μάλλον δεν πρόκειται να τα καταφέρει… Βλέπετε, η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν έχει κανένα λόγο να κρύψει ή να φτιασιδώσει τη καθαρή αλήθεια και μπράβο της!!! Επομένως, τα όσα μας λένε οι κυβερνώντες και «τα δικά»τους παπαγαλάκια των ελληνικών ΜΜΕ, είναι απλώς παραμύθια της Χαλιμάς, που κοιμίζουν τις μάζες για να αποτρέψουν, όπως λέει και η Süddeutsche Zeitung, “τα χειρότερα”. Αμ δε…

Αξίζει λοιπόν να διαβάζουμε που και που, ξένες και κυρίως γερμανικές εφημερίδες, δεν νομίζετε;
olympia.gr