Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

«Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ»

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις «πολεμικές δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις γίνονται στο πλαίσιο «της προσπάθειας γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και πολέμου σε...


βάρος της Συρίας και του Ιράν, που έχουν καταστρώσει και προωθούν τα επιτελεία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του Ισραήλ, με την ενεργή βοήθεια της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Το ΚΚΕ στηρίζει την πάλη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Για ένα ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε ακόμα: Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους. Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου».

Το ΚΚΕ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, να κλείσει τη βάση της Σούδας και να μην δοθεί το έδαφος, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για τον πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, που, όπως λέει το κόμμα, «θα οδηγήσει σε μεγάλες αιματοχυσίες και καταστροφές το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας».