Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τεράστια προβλήματα στελέχωσης και στέγασης για τον ΕΟΠΥΥ

Τη δραματική κατάσταση της υποστελέχωσης του ΕΟΠΥΥ περιέγραψε ο πρόεδρος του οργανισμού, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, επισημαίνοντας ότι κάθε διοικητικός υπάλληλος καλείται να εξυπηρετήσει....


9.000 ασφαλισμένους. Συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του ασφαλιστικού συστήματος, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ενημέρωσε ότι βασικό αίτημα της διοίκησης είναι «τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ να μην δίνουν μόνο το υγειονομικό προσωπικό, αλλά να δίνουν τον αντίστοιχο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων.

»Σε έναν οργανισμό με 12.000 προσωπικό, μόνο οι 1.200 είναι διοικητικοί, με αποτέλεσμα η αναλογία να είναι ένας υπάλληλος για 9.000 ασφαλισμένους», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, ο προϊστάμενος του ΕΟΠΥΥ κατηγόρησε το ΙΚΑ για «λαθροχειρία στις μετατάξεις προσωπικού».

Τέλος, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι υφίσταται και πρόβλημα στέγασης, καθώς «σε 1.000 τ.μ. υπάρχουν 300 εργαζόμενοι ατάκτως εριμμένοι.

»Πρέπει επίσης να ενοποιήσουμε όλες τις περιφερειακές μονάδες σε κοινή στέγη και ιδιόκτητο χώρο», κατέληξε ο επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ.Πηγή: skai.gr