Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Είναι πολλά τα λεφτά για μια πόρνη»

Το 2005 ο Γάλλος τραπεζίτης Εντουάρ Στερν βρίσκεται δολοφονημένος από την ερωμένη του, Σεσίλ Μπροσάρ σε μια υπόθεση που περισσότερο σκανδάλισε για τη σαδομαζοχιστική σχέση που αποδείχτηκε ότι διατηρούσε το ζευγάρι, παρά από τον....


ίδιο το θάνατο του πανίσχυρου και ευυπόληπτου θύματος, προσωπικού φίλου του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Λοράν Φαμπιούς.

«Είναι πολλά τα λεφτά για μια πόρνη» ήταν τα τελευταία λόγια του τραπεζίτη στο penthouse του στη Γενεύη προτού πέσει από τις σφαίρες της προδομένης Μπροσάρ, που καταδικάστηκε το 2009 σε κάθειρξη οκτώ ετών, αφού το ελβετικό δικαστήριο της αναγνώρισε κάποια ελαφρυντικά για την «ταπεινωτική, βασανιστική και κατά καιρούς βάρβαρη» συμπεριφορά του εραστή της.

Η συγκλονιστική αυτή ιστορία αποτέλεσε έμπνευση για ένα βιβλίο, που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Severe» από το σύγχρονο ρεαλιστή Γάλλο συγγραφέα Ρεζίς Ζοφρέ και τώρα μια ταινία με τίτλο «Une Histoire d’ Amour» έρχεται να αναβιώσει τα γεγονότα, με την υπογραφή της ηθοποιού και για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα Ελέν Φιλιέρ, που επεξεργάστηκε και το σενάριο.

Στο ρόλο του τραπεζίτη ο Μπενουά Πελβούρντ («Ανώνυμοι Ρομαντικοί», «Coco avant Chanel»). Στο ρόλο της ερωμένης του η πανέμορφη Λετίσια Κάστα. Το πάθος, η ακόρεστη σεξουαλική επιθυμία και τα ολοένα και πιο επικίνδυνα παιχνίδια του ζευγαριού τους βυθίζουν σε ένα δικό τους ερωτικό μικρόκοσμο, όπου οι ρόλοι βασανιστή και θύματος εναλλάσσονται διαρκώς, ενώ τα όρια ανάμεσα στο παιχνίδι και την πραγματικότητα σταδιακά γίνονται δυσδιάκριτα. Όταν ο πάμπλουτος άνδρας παίρνει πίσω την υπόσχεσή του να δώσει στην ερωμένη του ένα εκατομμύριο ευρώ, η εκπαιδευμένη πλέον στη βία και την αγριότητα γυναίκα, τον σκοτώνει με το ίδιο του το όπλο.

Επάνω σε αυτήν τη σκληρή ιστορία βασίζεται το σενάριο, με το τρέιλερ αναμενόμενα να εστιάζει στη βία αυτής της χωρίς επιστροφή (αυτό)καταστροφικής σχέσης, καθώς οι εραστές μπαίνουν όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των σκοτεινών φαντασιώσεων, με την απειλή να παραμονεύει κάτω απ’ το κρεβάτι.

H ταινία θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: e-go.grΠηγή: real.gr