Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

«Δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί οι όροι της τρόικα για την Κύπρο»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα μαζί με την ένταξη της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Η Ελλάδα θα προχωρήσει, εφόσον έχουν περάσει από τη Βουλή το πακέτο....


και τα διάφορα άλλα μέτρα», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, που έχει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Σε ερώτηση αν θα μπορέσει η Κύπρος να αποφύγει την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης ο κ. Χριστόφιας απάντησε: «Είναι η Τρόικα τώρα κάτω (στην Κύπρο) και συζητά και θέτει όρους οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί. Εν πάση περιπτώσει είναι ξεκάθαρο ότι ήρθαν αυτή τη στιγμή για να θέσουν μπροστά μας κάποιους πολιτικούς όρους και συζητούμε, να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας η Κύπρος».

Όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου θα καταφέρουν να βρουν τη διέξοδο και τον δρόμο για την ανάπτυξη και την ευημερία.