Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Κανείς δεν είδε πέναλτι και δεν μπορούσε να δει σε αυτή τη φάση»

Ευθύνες στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας απέδωσε ο Μάκης Γερμανάκος για την επιλογή της να διατηρείται ο Αρετόπουλος στους πίνακες διαιτησίας και ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία. «Όταν ένας διαιτητής ανεβοκατεβαίνει....


στη Β’ Εθνική, τότε αυτός είναι ανίκανος. Κάτι άλλο συμβαίνει. Ή έχει κάποιον που τον στηρίζει ή σαν επιτροπή δεν κάνεις τη δουλειά σου. Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο» .

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μάκη Γερμανάκου:

-για το πέναλτι που κερδίζει ο Πλατανιάς:
«Κανείς δεν είδε πέναλτι και δεν μπορούσε να δει πέναλτι σε αυτή τη φάση! Ο αμυνόμενος είναι μπροστά και ο επιτιθέμενος πίσω. Ο αμυνόμενος περνάει μπροστά από τον επιτιθέμενο και αυτός διπλώνει το πόδι! Το συνηθισμένο κόλπο και πέφτει! Τέτοιες φάσεις είναι πανεύκολες, δεν έγινε κάτι δύσκολο. Ήταν μια εύκολη φάση που ο επιτιθέμενος έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα για θέατρο».

-για το ενδεχόμενο δόλου;
«Ο δόλος δεν αποδεικνύεται… Σε αυτές τις περιπτώσεις η Επιτροπή φέρει μεγάλη ευθύνη. Στον πίνακα υπάρχουν διαιτητές που έχουν ανεβοκατέβει μεταξύ Σούπερ Λίγκας και Β’ εθνικής και έχουν τιμωρηθεί πολλές φορές. Την περίπτωση του Αρετόπουλου εάν είχαν μυαλό και κότσια για να δείξουνε ότι όλα είναι πεντακάθαρα έπρεπε, αυτόν τον διαιτητή έπρεπε να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά.

Βρισκόμαστε σε μια χώρα που δύσκολα κάποιος βγάζει 3.000 ευρώ το μήνα. Όταν παίξεις δύο παιχνίδια που πολλοί παίζουν και είναι βοηθοί σε άλλα παιχνίδια βγάζουν συνολικά 3,5-4 χιλιάδες ευρώ. Όταν παίρνεις τα λεφτά αυτά τότε πρέπει να έχεις τα μάτια σου 24 και να αποδίδουν σωστά. Γιατί δεν τιμωρούνται; Δεν ξέρω. Η διαθεσιμότητα πάντως είναι ένα κόλπο για να καλύπτουμε τα λάθη τους.

Όταν ένας διαιτητής ανεβοκατεβαίνει στη Β’ Εθνική, τότε αυτός είναι ανίκανος. Κάτι άλλο συμβαίνει. Ή έχει κάποιον που τον στηρίζει ή σαν επιτροπή δεν κάνεις τη δουλειά σου. Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Τέλος, άκουσα ότι ο κ.Αρετόπουλος συνοδεύεται από τον πρόεδρο της Ένωσης. Αυτό έχει υποχρέωση η Επιτροπή να το ερευνήσει. Δεν είναι σοβαρό αυτό. Ένας που το βλέπει θα βάλει κακό στο μυαλό του. Εγώ θυμάμαι ότι οι παρατηρητές μας ζητούσαν να πάρουμε το ίδιο ταξί και δεν τους παίρναμε για να αποφύγουμε τέτοια ζητήματα»

Πηγή: Sport-fm.gr