Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τι ζητά η τρόικα για την επόμενη δόση

Η μεγαλύτερη δόση θα φέρει και αυξημένες υποχρεώσεις για την Ελλάδα, με τη μορφή φυσικά απαιτήσεων από τους δανειστές. Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας θα γίνει μεγαλύτερη, αφού η τρόικα απαιτεί...


δράσεις σε τρία σημεία για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Οι τρεις απαιτήσεις της τρόικα:

*Απολύσεις με ονοματεπώνυμο

Θέλει διευθύνσεις και ονόματα για το ποιοι θα φύγουν από το δημόσιο. Συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τις απολύσεις, το ότι ζητούν ονοματεπώνυμα σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και τους γύρω έχει πάει διακοπές.

*Ρήτρα ισοδύναμων μέτρων

Μήνα μήνα θα μας ελέγχουν οι δανειστές για να παρατηρούν την πορεία του προγράμματος. Αν δουν κάποια απόκλιση (γίνεται λόγος για δυο συνεχή τρίμηνα) θα γίνονται αυτόματα περικοπές (που αλλού;) σε μισθούς και συντάξεις.

*Εποπτεία ειδικού λογαριασμού

Πρόκειται για τον ειδικό κλειστό λογαριασμό που προϋπήρχε στην Τράπεζα της Ελλάδας και «πέτυχε» η κυβέρνηση θα τον κρατήσει εντός της χώρας. Φυσικά, ο λογαριασμός θα ελέγχεται από την τρόικα με επίτροπο. Σιγά μην άφηναν τη διαχείριση των χρημάτων στους πολιτικούς και τους τραπεζίτες. Η ουσία φυσικά, είναι ότι τα λεφτά των πολιτών (+30% των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις που θα πηγαίνουν για το χρέος) θα διαχειρίζονται από έναν λογαριασμό που θα ελέγχεται από τους δανειστές σε μια τράπεζα που ελέγχεται από ιδιώτες!

Είπε κανείς τίποτα για τον ρόλο του κ. Προβόπουλου;

Ομάδα Ολυμπία