Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

«Η Άγκυρα συνέβαλε στην εκεχειρία»

Η Άγκυρα είχε σημαντική συμμετοχή στη σύναψη της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα, τονίζουν Τούρκοι αναλυτές, επικαλούμενοι έγκυρες διπλωματικές πηγές. Η συμβολή της Άγκυρας αφορά τόσο...


της επέμβασης που έκανε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προς την κατεύθυνση της Αιγύπτου και του Κατάρ, όσο και έμμεσες αλλά αποφασιστικές επεμβάσεις προς το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν κατά το ταξίδι του στο Κάιρο, αφού κατόρθωσε μαζί με την Αίγυπτο και το Κατάρ να εξασφαλίσει την συμφωνία με την Χαμάς για την εκεχειρία, αναχώρησε από την Αίγυπτο αφήνοντας πίσω τόσο τον επικεφαλής της τουρκικής εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν, όσο και τον αντιπρόεδρο του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ. Και οι δύο που συνόδευαν τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Κάιρο, έμειναν επιτόπου μετά την αναχώρηση του κ. Ερντογάν για να ολοκληρωθεί η εκεχειρία.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη συμβολή της Αγκύρας έχει αναγνωρίσει δημόσια και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που πρωταγωνίστησε στην επίτευξη της εκεχειρίας.