Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Δεν αρκεί μία απλή μονομερής διαγραφή του χρέους»

«Χρειάζεται συνολική στρατηγική διεξόδου, αντιμονοπωλιακή και αν θέλετε στο βάθος αντικαπιταλιστική, χρειάζεται συνολική ανατροπή», τόνισε από τη Λάρισα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε σε....


πυκνό ακροατήριο, αναλύοντας την πρόταση του κόμματος της για την έξοδο από την κρίση. Ενώ στο πλαίσιο της ομιλίας της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε διεθνές μέσο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι οι απόψεις του περί μείωσης του μισθολογικού κόστους ταυτίζονται με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων.

Η κ. Παπαρήγα, που πραγματοποιεί περιοδεία σε Λάρισα και Μαγνησία, υπογράμμισε, ότι δεν αρκεί μία απλή μονομερής διαγραφή του χρέους, χρειάζεται και αποδέσμευση από την ΕΕ. «Απαιτείται να πάρει ο λαός την εξουσία, να πάρει στα χέρια του την οικονομία και την περιουσία, δίνοντας ώθηση σε ανάπτυξη που δεν θα βρίσκεται στην υπηρεσία των μονοπωλίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και παρατήρησε:«Λέει σήμερα επί παραδείγματι κι ο Καμμένος για μονομερή διαγραφή του χρέους. Λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το μεγαλύτερο μέρος δεν το πληρώνουμε. Οπότε να η λύση. Σκέφτεται κάποιος, εκλογές, βγαίνει μια νέα κυβέρνηση κι όλα εντάξει. Επαρκεί όμως η μονομερής, υπάρχει μονομερής διαγραφή του χρέους; Μα σήμερα θέλουν να διαγράψουν άλλο 30% του χρέους, δεν το έχουν ανακοινώσει επίσημα γιατί δεν έχουν καταλήξει στον τρόπο, όμως το Γιουρογκρούπ έχει συμφωνήσει σ΄ αυτό. Εμείς λέμε ότι δεν το δεχόμαστε το χρέος, δεν το δημιούργησε ο λαός αλλά τα μονοπώλια και η ενσωμάτωση της χώρας στην Ε.Ε. Το ζήτημα όμως είναι ποια εξουσία, ποια οικονομία. Ο Σαμαράς δεν λέει που θα πάνε τα 31 δισ. Και η νέα δόση όταν δοθεί θα πάει κυρίως στις τράπεζες και στα μονοπώλια. Η δίχρονη επιμήκυνση θα φέρει νέα μέτρα σε βάρος του λαού».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην στάση των δημάρχων σε σχέση με το θέμα της διαθεσιμότητα των εργαζομένων, σχολιάζοντας:« βγαίνουν τώρα οι δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και μπροστάρηδες υποστηρίζουν τους εργαζόμενους στους δήμους. Όμως από το 2010 η ΚΕΔΕ ήξερε τι θα συμβεί. Τα ήξεραν οι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αναδείκνυαν τα θετικά του Καλλικράτη. Κι εμείς τα ξέραμε, εμείς τα λέγαμε όμως από τότε».

Και η γενική γραμματέα του ΚΕΕ συνέχισε:
«Θα υπάρξουν πολλοί όψιμοι συμπαραστάτες. Όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Που σε σημερινή του συνέντευξη σε αμερικανική εφημερίδα εξηγεί γιατί δεν ωφελεί την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας η μείωση του μισθολογικού κόστους. Τον ακούει κανείς και λέει ‘‘αυτός είσαι!’’. Μόνο που το ίδιο για το μισθολογικό κόστος υποστηρίζει και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, ότι το μισθολογικό κόστος δεν επηρεάζει τόσο, δεν διεκδικούν να μειωθεί».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Παπαρήγα σε Λάρισα και Μαγνησία για αύριο έχει ως ακολούθως: στις 9 και στις 10 πμ θα επισκεφθεί αντίστοιχα την μονάδα ειδικής αγωγής «Αριστέας» στη Γιάννουλη και τη μονάδα χρονίων παθήσεων-κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες «Αριστέας» στον Αμπελώνα. Στις 11.30 π. μ. θα δώσει συνέντευξη τύπου και στις 12.30 και τη 1 μμ αντίστοιχα θα συναντηθεί στον ίδιο χώρο με το σωματείο εργαζομένων στην ΕΑΣ Λάρισας και με σωματεία και φορείς του χώρου της Υγείας. Το απόγευμα η Α. Παπαρήγα θα μεταβεί στο Βόλο, όπου στις 6.30 μμ. θα έχει συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας και στις 7 μμ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ.