Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο «πόλεμος» ΔΝΤ-Ε.Ε. απειλεί το μέλλον της Ελλάδας

Κορυφώνεται η διαμάχη μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης για το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, εξέλιξη η οποία τείνει να οδηγήσει σε άκρως επικίνδυνη καμπή τις διαπραγματεύσεις για την...


επίλυση της ελληνικής κρίσης. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, προειδοποιούν οι αναλυτές της Deutsche Bank, J. Reid και C. Tan, εκτιμώντας ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια των δανειστών της.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank πιστεύουν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη και πρόθυμη να δράσει, κάτι που σημαίνει πως στην αγορά ομολόγων της Ισπανίας δεν αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα, πριν την επόμενη χρονιά.

Αυτή τη στιγμή, όπως υπογραμμίζουν, η προσοχή είναι στραμμένη στην Ελλάδα. Η ροή των ειδήσεων γύρω από την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα την διάσταση απόψεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έχει πολύ περιορισμένο πεδίο πάνω στο τί μπορεί να προκαλέσει στην ευρωζώνη μία άσχημη εξέλιξη σχετικά με την κατάσταση της Ελλάδας.

Δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, να δημιουργήσει απεριόριστη ρευστότητα και να δανείσει σε πτωχευμένες κυβερνήσεις.

Κάποια δράση από πλευράς της ΕΚΤ που θα μπορέσει να ωθήσει την ευρωζώνη προς μία ομαλή επίλυση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης της περιοχής και για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πρέπει η Ελλάδα να αφεθεί να γονατίσει, ολοκληρώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.