Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δημ. Παπαδημούλης: «Θα επιδιώξουμε στις εκλογές τη μεγαλύτερη δύναμη»

απο το left.gr
Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια ήταν ένα από τα λίγα νομοσχέδια που υπερψήφισε επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι είχε κάποια....


στοιχεία προχειρότητας, ελλείψεων και σημεία με τα οποία διαφωνούσαμε, διότι έκανε, με καθυστέρηση δεκαετιών, βήματα εναρμόνισης με ό,τι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που εντυπωσιάζει αρνητικά είναι η σπουδή του Μαξίμου να δώσει εντολή εντός επτά ημερών να ετοιμαστεί νέο νομοσχέδιο, πριν καλά-καλά καθαρογραφεί και δημοσιευτεί η απόφαση του ΣτΕ και χωρίς να μπει στον κόπο ο πρωθυπουργός να συνεννοηθεί επ’ αυτού με τους δύο κυβερνητικούς συνεταίρους του, προκαλώντας τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες τους. Τι είδους συνεργασία είναι αυτή, όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ σα να είναι γραφείο τύπου της ΝΔ; Επί της ουσίας πάντως, θεωρούμε ότι με το νομοσχέδιο που ο κ. Σαμαράς θέλει να ετοιμάσει, «ξηλώνοντας» το σχετικό νόμο, ρίχνει «δόλωμα» προς την πλευρά που βρίσκεται δεξιά του. Είναι γνωστό ότι τέτοιες αλλαγές επιτρέπουν τη στήριξη από τη Χρυσή Αυγή και επιτρέπουν να οικοδομηθούν γέφυρες ανάμεσα στη ΝΔ και στο κόμμα του κ. Καμμένου.

Η αλλαγή απαιτεί άλλη πλειοψηφία και άλλη κυβέρνηση

Δεν πάσχουμε από… κυβερνητισμό. Αν θέλαμε, τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουμε άρον-άρον και πάση θυσία υπουργοί, θα είχαμε διαλέξει άλλους δρόμους και δεν θα υπηρετούσαμε τις ιδέες της Αριστεράς για δεκαετίες μέσα από ένα μικρό κόμμα, που μέχρι πριν από λίγους μήνες είχε μόλις 4%. Αυτό που βλέπουμε, μαζί βεβαίως με τους υπόλοιπους Έλληνες, είναι ότι τα πράγματα χειροτερεύουν διαρκώς και με εκρηκτικούς ρυθμούς και χρειάζεται να μπει ένα φρένο στον κατήφορο και αλλαγή στην πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα. Κι αυτή η αλλαγή απαιτεί άλλη πλειοψηφία και άλλη κυβέρνηση. Μοχλός σε αυτήν την αλλαγή θα είναι μία δίκαιη, βιώσιμη ρύθμιση για το χρέος, με ένα νέο «κούρεμα» με τη συμμετοχή και του Δημοσίου αυτή τη φορά, με μικρότερα επιτόκια, με μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής, με ρήτρα ανάπτυξης. Αυτή βέβαια τη λύση που εμείς την προτείναμε πριν καν μπούμε στο Μνημόνιο, τώρα την έχουν ανακαλύψει όλοι. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση περιμένει να δει που θα κάτσει η μπίλια στην αντιπαράθεση ΔΝΤ-Γερμανών για το ελληνικό χρέος κι όταν τους ρωτάς ποια είναι η δική τους πρόταση για τη ρύθμισή του, η απάντηση είναι σιωπή και μία αντίδραση του τύπου «ό,τι πάρομεν, καλόν είναι».

Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέντε μήνες μετά τις εκλογές, είναι σε όλες τις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις πρώτη δύναμη και με διευρυνόμενη την παράσταση νίκης. Με βάση αυτό, εμείς θα επιδιώξουμε στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν -τις έχουμε ζητήσει και εκτιμούμε ότι δεν θα αργήσουν- τη μεγαλύτερη δυνατή δύναμη και με γνώμονα την εντολή του λαού και τη λαϊκή ψήφο, το πρόγραμμά μας και την ανάγκη για αξιόπιστα πρόσωπα στο τιμόνι της χώρας, θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε.