Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δένδιας: Η ΧΑ δεν κρύβει τι πρεσβεύει – ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου

Κάλεσμα ανάληψης των ευθυνών που τους αναλογούν για τα φαινόμενα βίας στις διαδηλώσεις απηύθυνε προς τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που...


παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, σημειώνοντας μάλιστα πως μολονότι «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι απολύτως σεβαστό και συνταγματικά κατοχυρωμένο» δεν έχει σχέση με το «το δικαίωμα στην καταστροφή».

«Για να μην συνεχισθούν αυτά τα φαινόμενα βίας δεν αρκεί η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους επίσης οι συνδικαλιστικοί φορείς, τα κόμματα και τελικά η κοινωνία. Η κοινωνική αποδοκιμασία των παρανομούντων είναι η ισχυρότερη ασπίδα προστασίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εξέφρασε την απογοήτευσή του με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «εμφανίζεται να καθυποτάσσεται συνολικά στη βούληση ακραίων συνιστωσών» παρά το γεγονός ότι «η εκλογική του μεγέθυνση δημιούργησε μια προσδοκία ‘ενηλικίωσής’ του», με τον κ. Δένδια να υπογραμμίζει ωστόσο την ελπίδα του πως «στην πορεία θα επικρατήσουν πιο νηφάλιες φωνές».

Η εικόνα του κ. Δένδια για το ΣΥΡΙΖΑ έρχεται όμως σε καθολική αντίθεση με αυτή για τη Χρυσή Αυγή.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα από την Χρυσή Αυγή οτιδήποτε άλλο παρά ακραία συμπεριφορά. Η Χρυσή Αυγή δεν κρύβει τι πρεσβεύει», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Δένδιας, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως, παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα δεν «αποκλείει οποιαδήποτε ιδεολογία», το ενδεχόμενο κήρυξης της ΧΑ εκτός νόμου δεν μπορεί να αποκλεισθεί, στο πλαίσιο του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα.

«Βάσει του οποίου οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα μπορεί να χαρακτηρισθεί εγκληματική οργάνωση, εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι επιδιώκει τη διάπραξη κακουργημάτων».