Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Με μηνύσεις απειλεί η Εύη Χριστοφιλοπούλου...

«Αθλια και δόλια προσπάθεια κατασυκοφάντισης» της ίδιας, με το να «χτυπούν» την κόρη της Ελιάνα που είναι συνιδιοκτήτρια ΙΕΚ, χαρακτηρίζει τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός....


Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα προσφύγει στη διακιοσύνη για το θέμα. «Αυτή τη φορά ο κ. Κουρουτός (σ.σ. πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ) επέλεξε να χτυπήσει την κόρη μου Ελιάνα» αναφέρει η ανακοίνωση της κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέτω υπόψη σας τα εξής: Η κόρη μου Ελιάνα, οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE, είναι 32 ετών παντρεμένη και κάτοικος Καλαμάτας εδώ και 3 χρόνια.

Η συνεργασία της με τον κ. Μπουγά, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2011, αφορά αποκλειστικά την ίδρυση ιδιωτικού ΙΕΚ. Οπως είναι γνωστό τόσο το προϋφιστάμενο όσο και το ισχύον νομικό πλαίσιο για την ίδρυση των ΙΕΚ, ως εκπαιδευτικών μονάδων, δίνει τη δυνατότητα εναλλασόμενης χρήσης σχολικού εκπαιδευτηρίου και ΙΕΚ. Τα περί υπουργικών αποφάσεων για χρήση χώρων είναι παντελώς άσχετα και αποκλειστική στόχευση έχουν τη δόλια κατασυκοφάντησή μου.

Η ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω ΙΕΚ ήταν και είναι απολύτως σύννομη και ουδεμία σχέση έχει με τη δραστηριότητά μου ως Υφυπουργού Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των πανελλαδικών εξετάσεων γιατί σκοπίμως αποκρύπτεται ο πραγματικός λόγος της εκκρεμότητας ενώπιον του ΚΥΣΔΕ;

Το αληθές είναι ότι επειδή ακριβώς κρίναμε ότι η ποινή είναι υπερβολικά επιεικής η υπόθεση παραπέμφθηκε με την υπ' αρίθμ. Φ8/214/33124/Δ5/21-4-2010 ενώπιον του ΚΥΣΔΕ, όπου και εκκρεμεί, για την επιβολή αυστηρότερης ποινής, με συνυπογραφή μου ως Υφυπουργού Παιδείας και τελική υπογραφή της τότε Υπουργού κ. Αννας Διαμαντοπούλου.

Συνεπώς, ζητήσαμε αυστηρότερη ποινή ακριβώς για να μην γίνει κουκούλωμα.

Και επειδή η αθλιότητα έχει τα όριά της το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη» καταλήγει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

ΟΙΕΛΕ: «Εκπαιδευτικό σκάνδαλο μεγατόνων»
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ότι η κ. Χριστοφιλοπούλου εκμεταλλεύτηκε τη θέση της στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να εργαστεί υπέρ των συμφερόντων του μελλοντικού συνεταίρου της κόρης της.

Η Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου είναι συνιδιοκτήτρια ΙΕΚ που έκανε εγκαίνια φέτος τον Σεπτέμβριο και θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολείου της Καλαμάτας, στο υπόγειο του οποίου το 2009 έξι καθηγητές του σχολείου είχαν στήσει μηχανισμό υποκλοπής των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ.

Η χρήση των εγκαταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων για άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως είναι η λειτουργία ΙΕΚ, απελευθερώθηκε πλήρως από το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε προ ημερών η Βουλή, αναφέρει η Ομοσπονδία.

Σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, η οποία χαρακτήρισε την υπόθεση «εκπαιδευτικό σκάνδαλο μεγατόνων», η πρώην υφυπουργός Παιδείας είχε αποπειραθεί τον περασμένο Μάρτιο να περάσει την ίδια διάταξη σε υπουργική απόφαση που έφερε την υπογραφή της ως αρμόδιας υφυπουργού για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά προσέκρουσε στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους.

Σημειώνεται ότι η ΟΙΕΛΕ ζήτησε την παραίτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου από το βουλευτικό αξίωμα.
ethnos.gr