Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

"Πήγαμε να κάψουμε τους Πακιστανούς για... πλάκα"

Σοκ προκαλεί ο κυνισμός των νεαρών Ελλήνων, που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές σε σπίτι στα Σπάτα, όπου διαμένουν δύο Πακιστανοί και επιχείρησαν να πυρπολήσουν μια μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες που....


δημοσίευσε το "Βήμα", οι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 17, 19, 20 και 23 ετών, μιλώντας σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ είπαν: "Πήγαμε για… πλάκα να κάψουμε τους Πακιστανούς. Δεν είχαμε τι να κάνουμε το απόγευμα κι αποφασίσαμε να πάμε να τους κτυπήσουμε...".

Πριν από τρεις ημέρες, οι νεαροί επιτέθηκαν χωρίς κανένα λόγο εναντίον των Πακιστανών. Τελικά συνελήφθησαν, καθώς περίοικος κατέγραψε τον αριθμό του οχήματος που χρησιμοποίησαν.

Στο ρεπορτάζ του "Βήματος" επισημαίνεται ότι "εκείνο που εντυπωσίασε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι κανένας από τους τέσσερις νεαρούς δεν δήλωσε ότι είχε οποιοδήποτε προσωπικό ή οικογενειακό πρόβλημα από την παρουσία αλλοδαπών, ενώ ένας από αυτούς παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην Γερμανία, όπου ζούσε παλιότερα με τους γονείς του".

Τα θύματα της επίθεσης, δύο Πακιστανοί ηλικίας 26 και 32 ετών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και εργάζονται σε τυπογραφείο, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των δραστών.

Πως έγινε η επίθεση

Οι νεαροί Έλληνες, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, φορώντας κουκούλες μπήκαν στην αυλή της μονοκατοικίας που ζουν οι αλλοδαποί.

Ο πρώτος με σφυρί έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει.

Οι δράστες μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Η Αστυνομία τους εντόπισε μετά από τηλεφώνημα αυτόπτη μάρτυρα που έδωσε στοιχεία για το ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Αρχικά συνελήφθη ένας 20χρονος που ομολόγησε την πράξη του κι υπέδειξε τους νεαρούς συνεργούς του.

Οι δύο εκ των συλληφθέντων είναι φοιτητές σε ιδιωτικά κολέγια, ο τρίτος εργάζεται σε εταιρεία που σχετίζεται με στρατιωτικά υλικά και ο τέταρτος μαθητής λυκείου.

Αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους σε ακροδεξιά οργάνωση, κάνοντας λόγο για "απόφαση της στιγμής λόγω ανίας και χάριν αστειότητας".

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ το αμφισβητούν καθώς βρήκαν στοιχεία προεργασίας στην επίθεση.

Ένας από τους δράστες υποστήριξε ότι "επιτέθηκαν στους Πακιστανούς γιατί λίγο νωρίτερα τους είχαν κάνει άσεμνη χειρονομία", κάτι που υπόλοιποι αρνήθηκαν.

Οι γονείς των παιδιών, ο ένας είναι αρτοποιός, ο άλλος συνταξιούχος υπάλληλος στην Ολυμπιακή και ο τρίτος δημοτικός αστυνομικός, εξέφρασαν την έκπληξή τους για την εμπλοκή των παιδιών τους, τονίζοντας ότι ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τους αλλοδαπούς.