Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Συλλήψεις στην Κροατία για σκάνδαλο χρηματισμού από φαρμακευτική εταιρεία

Μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (USKOK) και της γενικής εισαγγελίας της Κροατίας με την κωδική ονομασία «Ιπποκράτης» είναι σε εξέλιξη στις πόλεις Λούντμπρεγκ και Βάραζντιν και μέχρι....


στιγμής έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη της διοίκησης της φαρμακευτικής εταιρίας «Farmal» και γιατροί σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Έξω από την έδρα της φαρμακευτικής εταιρίας «Farmal», μέλος του γερμανικού ομίλου «Dermapharm», στην πόλη Λούντμπρεγκ, βρίσκονται οχήματα της γενικής εισαγγελίας, μέλη της οποίας ερευνούν έγγραφα και ανακρίνουν τους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, οι έρευνες διεξάγονται λόγω υποψιών για διαφθορά, δηλαδή δωροδοκία γιατρών για προώθηση των φαρμάκων της.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 27 εργαζόμενοι και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, καθώς και γιατροί σε όλη τη χώρα.

Η έρευνα, όπως δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Γιούταρνι Λιστ», ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες και διαπιστώθηκε ότι εκατοντάδες γιατροί σε όλη την Κροατία χρηματίζονταν για να συνταγογραφούν τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρίας στους ασθενείς τους.

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Ράικο Οστόγιτς αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου για την επιχείρηση.