Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση παραμένει αμέτοχη στις ευρωπαϊκές διεργασίες

Εν όψει του σημερινού Eurogroup, η κυβέρνηση παραμένει αμέτοχη στις ευρωπαϊκές διεργασίες, χωρίς να προβάλλει καμία διεκδίκηση και καμία θέση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ....


Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Παρόλα αυτά είναι πανέτοιμη να πανηγυρίσει και αύριο μια μη λύση, όπως έκανε και σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές αποφάσεις που όχι μόνο δεν έλυναν το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά προσέθεταν νέα βάρη προς τον ελληνικό λαό», τονίζει.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται «η όλη συζήτηση γύρω από την καταβολή της δόσης λειτουργεί ως υπεκφυγή από το πραγματικό αδιέξοδο των αποτυχημένων μνημονίων της λιτότητας που καταστρέφουν την κοινωνία και αποδομούν την Ευρώπη».

«Η θέση που από την πρώτη στιγμή παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βασικός πυρήνας της οποίας είναι ότι τα μνημόνια δεν αποτελούν τη λύση, αλλά αντίθετα οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία, ότι το ελληνικό ζήτημα πρέπει να ενταχτεί σε μια ευρωπαϊκή λύση και ότι απαιτείται υπέρβαση της πολιτικής της λιτότητας, σήμερα επιβεβαιώνεται. Εξίσου επιβεβαιώνεται η πλήρης αναξιοπιστία και η διεθνής απομόνωση μιας κυβέρνησης έρμαιο στους δανειστές και στο μεγάλο κεφάλαιο», καταλήγει η ανακοίνωση.