Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζητώντας την ακύρωση της....


απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία αποφασίστηκε η πώληση του 29% των μετοχών του Οργανισμού με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Όπως υποστηρίζουν οι υπάλληλοι του Οργανισμού, η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ είναι αντισυνταγματική, και συγκεκριμένα παραβιάζει το άρθρο 43 του Συντάγματος, καθώς η επίμαχη πώληση θα έπρεπε να αποφασιστεί με προεδρικό διάταγμα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, παραβιάζονται ακόμα τα άρθρα 26 και 106 του Συντάγματος, καθώς ο ΟΠΑΠ ιδιωτικοποιείται πλήρως, κάτι που τα συγκεκριμένα άρθρα δεν επιτρέπουν. Ιδιαίτερα δε όταν – όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους - πρόκειται για μία εταιρεία που ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με 700 εκατομμύρια ευρώ από τη φορολογία εισοδήματος.

Σχολιάζουν ακόμα πως η πώληση αυτή των μετοχών παραβιάζει και το ν. 3049/2002 (άρθρο 8), στο σκέλος που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις των επιχειρήσεων του Δημοσίου.