Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

«Ανάσα για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ κ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ
Στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup αναφέρθηκε η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, με κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της στην Κομισιόν. Η Κ. Δαμανάκη κάνει....


λόγο, μεταξύ άλλων, για δικαίωση όσων «υποστηρίξαμε, εντός και εκτός της Ε.Ε, ότι η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος και ότι πρέπει να συνδυάζεται με κοινωνικές εξισορροπητικές πολιτικές ώστε να αποφεύγεται η παρατεταμένη ύφεση και η κοινωνική αδικία».

Στο κείμενο της, αναφέρει ότι «οι αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup αποτελούν ανάσα για την Ελλάδα. Της δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσει τους μισθούς και συντάξεις του Δεκεμβρίου, να σταθεροποιήσει το τραπεζικό της σύστημα και να καλύψει τα κενά του προϋπολογισμού που ακόμη παραμένει ελλειμματικός. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, που υποφέρουν, δεν πήγαν χαμένες. Είναι όμως σαφές ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλες δυσκολίες. Μένουν πολλά να γίνουν για να μπει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και βιωσιμότητας. 'Έχουμε ακόμη μπροστά μας την εφαρμογή των επώδυνων αποφάσεων, που μόλις ψηφίστηκαν από τη Βουλή, για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τη βάση για την αλλαγή πορείας της οικονομίας προς την ανάπτυξη και την απασχόληση»,

Στη συνέχεια, η Ελληνίδα Επίτροπος σημειώνει ότι: «οι ίδιες αποφάσεις του Eurogroup αποτελούν ανάσα για την Ευρώπη. Η ευρωζώνη έδειξε ότι θέλει να παραμείνει ισχυρή και οι χρηματοπιστωτικοί μηχανισμοί που στήσαμε για την αντιμετώπιση της κρίσης έδειξαν ότι μπορούν να δράσουν με ευελιξία. Οι εταίροι έκαναν κάποια βήματα κοινοτικής αλληλεγγύης. Αλλά το κυριότερο είναι ότι οι δανειστές μας, η Τρόικα, το ΔΝΤ, έστω και έμμεσα, αναγνωρίζουν επιτέλους ότι οι στόχοι του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας ήταν ανέφικτοι και οι αρχικές εκτιμήσεις άστοχες και οδήγησαν σε ύφεση και ανεργία. Αναγνωρίζουν δηλαδή ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν επιτυγχάνεται με συνταγές υπερβολικής λιτότητας και αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας μόνο.

«Δικαιωνόμαστε όσοι υποστηρίξαμε, εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος, ότι δεν πρέπει να ακολουθείται σε βάρος της ανάπτυξης και ότι πρέπει να συνδυάζεται με κοινωνικές εξισορροπητικές πολιτικές ώστε να αποφεύγεται η παρατεταμένη ύφεση και η κοινωνική αδικία», καταλήγει.