Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τζόγος από το εξωτερικό στα κατεχόμενα, μέσω Καϊμακλίου

Λευκωσία: Σε κινητοποίηση τέθηκαν το τελευταίο διάστημα οι υπηρεσίες του κράτους, μετά τις υποψίες που κινήθηκαν για υποστατικό που ενοικίασε Τουρκοκύπριος σε ακριτική περιοχή της Λευκωσίας, εγκαθιστώντας σε αυτό υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα. Πρόκειται για....


διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή Καϊμακλίου στην οροφή της οποίας τοποθετήθηκαν δορυφορικά «πιάτα» στραμμένα προς τα κατεχόμενα. Αυτό που κίνησε τις υποψίες των Αρχών και προκάλεσε την άμεση αντίδρασή τους, ήταν το γεγονός ότι ο ένοικος ζήτησε από τη Cyta την εγκατάσταση υψηλής τεχνολογίας και συγκεκριμένα οπτικών ινών, που επιτρέπουν τη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων μέσω δορυφορικών κεραιών.

Τέτοιες εγκαταστάσεις σε ιδιώτες ελάχιστες έχουν γίνει και οι υπηρεσίες πληροφοριών, φέρονται δυσαρεστημένες, γιατί δεν ενημερώθηκαν με κάποιο τρόπο για την περίπτωση.

Για το συγκεκριμένο υποστατικό, όπως έγκυρα πληροφορείται ο «Φ», έγιναν διακριτικές παρακολουθήσεις και έρευνες με σκοπό να διαπιστωθεί τι ακριβώς δεδομένα διακινούνταν μέσω των υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων.

Μετά από εξετάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για σέρβερ, που ελάμβανε δεδομένα από το εξωτερικό και τα διοχέτευε στη συνέχεια στα κατεχόμενα. Τα δεδομένα αφορούσαν ηλεκτρονικό τζόγο για υποστατικά που λειτουργούν στα κατεχόμενα (κυνοδρομίες, ιπποδρομίες κ.ά.). Αυτή η εξακρίβωση ανακούφισε τις αρμόδιες Αρχές, αφού είχε διερευνηθεί το ενδεχόμενο να μεταφέρονταν δεδομένα που αφορούσαν τη Δημοκρατία.

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Πηγή: Φιλελεύθερος