Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ενταφιάστηκε ξανά η σορός του Αραφάτ

Το λείψανο του Γιάσερ Αραφάτ επανατοποθετήθηκε στον τάφο του ύστερα από τη σημερινή εκταφή του, οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του, στο πλαίσιο της έρευνας για τις κατηγορίες ότι δηλητηριάστηκε, ανακοίνωσαν....


επίσημες παλαιστινιακές πηγές. "Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, ο τάφος σφραγίστηκε εκ νέου και τα δείγματα παραδόθηκαν στους Γάλλους, τους Ελβετούς και τους Ρώσους εμπειρογνώμονες", είπαν αξιωματούχοι που συμμετέχουν στην παλαιστινιακή επιτροπή που ερευνά τα αίτια θανάτου του Αραφάτ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν αρχικά προγραμματίσει στρατιωτική τελετή μαζί με τον ενταφιασμό του λειψάνου. Ωστόσο, παλαιστινιακές πηγές δήλωσαν ότι τα δείγματα από το λείψανο ελήφθησαν απευθείας από τον τάφο επομένως δεν υπήρξε λόγος για νέα τελετή.

"Τα δείγματα ελήφθησαν από το λείψανο του Αραφάτ μέσα από τον τάφο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο τέμενος", δήλωσε παλαιστινιακή πηγή αναφερόμενη στο διπλανό κτίριο του προεδρικού μεγάρου Μουκατάα στη Ραμάλα, απ΄όπου κυβερνούσε ο Αραφάτ.

Η αφαίρεση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε από παλαιστίνιο γιατρό με την παρουσία εμπειρογνωμόνων από την Ελβετία, τη Ρωσία και τη Γαλλία. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη διαδικασία στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Γάλλοι δικαστές άνοιξαν τον Αύγουστο την έρευνα για ανθρωποκτονία του παλαιστίνιου ηγέτη, μετά την ανακοίνωση ελβετικού ινστιτούτου ότι ανακάλυψε υψηλά επίπεδα ραδιενεργού πολώνιου στα ρούχα του.