Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: "Το χρέος δεν είναι βιώσιμο"

«Η κυβέρνηση υιοθετεί την περίφημη στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή», τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως....


το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο», τόνισε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους: «H στρατηγική σας έγινε κομμάτια και θρύψαλα επειδή ήταν μια ανόητη στρατηγική. Tο μόνο που θα καταρρεύσει στις 16 του μήνα θα είναι ότι έχει απομείνει από την αξιοπιστία σας».

«Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Εσείς στραβά αρμενίζετε και υποθηκεύετε το παρόν και το μέλλον, την αξιοπρέπεια και τη κυριαρχία του λαού», τόνισε. «Η χώρα μας έχει 170% και πάει για 190% χρέος ως προς το ΑΕΠ,με το πρόγραμμά σας. Δεν σας είδα να αντιδράτε», συνέχισε και επεσήμανε πως «το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και η λύση του δεν μπορεί να είναι ξεχωριστή για την Ελλάδα, αλλά συνολική για το Νότο. Απουσιάζατε από τη συνάντηση των χωρών του Νότου και το Γάλλο πρόεδρο, ενώ λίγες μέρες αργότερα υποδεχόσασταν τη κα Μέρκελ με κόκκινα χαλιά».

Απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε: «Κύριε πρωθυπουργέ, λέτε ότι σώζετε τη χώρα, αλλά καταστρέφετε τους ανθρώπους» και πρόσθεσε: «Αυτά που λέμε εμείς τώρα, εσείς λέγατε σχεδόν τα ίδια ένα χρόνο πριν», ζητώντας: «Nα μας πείτε τι από όλα αυτά που είπαμε εμείς για τη κρίση και το πρόγραμμα του μνημονίου, δεν επαληθεύτηκε».

«Χρησιμοποιείτε την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα με το φασιστικό φαινόμενο κ τους νεοναζί», επεσήμανε ο κος Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Εσείς παριστάνατε τους αφελείς και δεν επιχειρήσατε καν να διαπραγματευτείτε».

«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει. Tο πλιάτσικο θα αποτραπεί», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αιτιολογώντας τον συλλογισμό του, αναφέροντας: «Με το ΑΕΠ να έχει πέσει κατά 25% και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο μισό, τολμάτε να λέτε ότι ο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει επενδύσεις. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, η Coca- Cola, η ΦΑΓΕ, φεύγουν από τη χώρα. Και δεν τις διώχνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η καταστροφική πολιτική σας. Είστε οι πλέον επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου».

«Είναι βέβαιο και αναπόφευκτο το νέο κούρεμα. Το ζήτημα είναι ότι με εσάς στην κυβέρνηση αυτό θα σημαίνει ακόμα ένα μνημόνιο. Είστε οι μόνοι στην Ευρώπη που δεν συζητάτε καν τη διαγραφή χρέους», συνέχισε.