Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

«Ο στρατός καταρρέει λόγω των περικοπών»

Ο υπουργός Άμυνας του Βελγίου Πέτερ Ντε Κρεμ απέρριψε την έκθεση που είχαν συντάξει αξιωματικοί, υποστηρίζοντας ότι ο βελγικός στρατός βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω των περικοπών που επηρεάζουν σημαντικά τις εγκαταστάσεις, τον....


εξοπλισμό αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του. «Έχουμε ήδη ξεπεράσει το σημείο όπου δεν υπάρχει πλέον επιστροφή, η συρρίκνωση του στρατού δεν μπορεί πλέον να σταματήσει», αναφέρεται στην εμπιστευτική έκθεση την οποία αποκάλυψε το φλαμανδόφωνο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι VRT.

Οι ανώνυμοι συγγραφείς της έκθεσης χαρακτηρίζουν «δραματικές» τις προοπτικές του στρατού σημειώνοντας ότι «το δυναμικό ορισμένων χερσαίων μονάδων τις ξαναφέρει πίσω στην εποχή του πολέμου της Κορέας». Η διάρκεια ζωής των διαθέσιμων υλικών «συχνά παρατείνεται με σάλιο, κόλλα και πρόχειρες επισκευές», καταγγέλλουν οι αξιωματικοί του γενικού επιτελείου.

Ο υπουργός Άμυνας ωστόσο απέρριψε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς. «Τα θεμέλια του στρατού είναι πιο γερά από ποτέ. Ο στρατός έχει περιοριστεί αλλά κάνει τη δουλειά του», διαβεβαίωσε ο Ντε Κρεμ μιλώντας στο γαλλόφωνο δημόσιο κανάλι RTBF.