Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης

Με ανοιχτό τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Βράχου, πραγματοποιείται αυτή την ώρα συγκέντρωση στην Ακρόπολη από τους εργαζόμενους του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους που κηρύχθηκαν για όλη την εβδομάδα, μετά από απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του...


Συλλόγου. «Η κινητοποίησή μας στον συμβολικό χώρο της Ακρόπολης έχει σκοπό να αναδείξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας της. Επιπλέον, έρχεται ένα νέο οργανόγραμμα που αν πραγματοποιηθεί θα διαλύσει το Υπουργείο Πολιτισμού και θα το ενσωματώσει στο Υπουργείο Παιδείας, μια πρακτική που έρχεται από τη δεκαετία του ΄50 και ΄60 και η οποία είχε αποτύχει, πέρα από το γεγονός ότι στηρίζεται σε καθυστερημένες αντιλήψεις», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, Γιάννης Στεφάνου.

Τα μέλη του Συλλόγου υποστηρίζουν ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν αφορούν συνδικαλιστικά αιτήματα, αλλά ότι πρόκειται «για πολιτικό αγώνα με στόχο -μεταξύ άλλων- την ακύρωση των μνημονίων, την ανατροπή των κυβερνήσεων που τα προωθούν, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και τη δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών».

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, ενώ η συνέχεια θα αποφασιστεί αύριο, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, στη νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ, στις 9.00 πμ.

Τέλος, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που θα γίνουν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ημέρα που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή ο προϋπολογισμός.