Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κροατικής κυβέρνησης

ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ;;;
Σε φυλάκιση 22 μηνών καταδικάστηκε ο αντιπρόεδρος της κροατικής κυβέρνησης Ράντιμιρ Τσάτσιτς, υπεύθυνος για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της χώρας, με αποτέλεσμα να δηλώσει την....


παραίτησή του εξαιτίας της εμπλοκής του σε τροχαίο δυστύχημα το 2010 που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.

«Οι επιπτώσεις είναι ξεκάθαρες. Υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του υπουργού Οικονομίας και αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την τραγωδία στην Ουγγαρία που επηρέασε κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά επίσης εμένα και την οικογένειά μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τσάτσιτς.

Δικαστήριο της νοτιοδυτικής Ουγγαρίας είχε καταδικάσει σε πρώτο βαθμό τον προηγούμενο Ιούνιο τον Τσάτσιτς σε 15 μήνες φυλάκιση. Το εφετείο σήμερα αποφάσισε να επιβάλλει παρατείνει κατά επτά μήνες την ποινή του 62χρονου πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Κροατίας.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το 2010 σε έναν ουγγρικό αυτοκινητόδρομο, 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Κροατία, όταν ο Τσάτσιτς δεν μείωσε την ταχύτητα με την οποία οδηγούσε το αυτοκίνητό του παρά τη βροχή και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το όχημα που βρισκόταν μπροστά του και να σκοτώσει δύο από τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Ο Τσάτσιτς πρέπει να μεταφερθεί στη φυλακή μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όμως μπορεί να εκτίσει την ποινή του στη χώρα του, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.