Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σε Βουλγαρία και Αίγυπτο τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ - ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ
Στη Σόφια θα μεταβεί τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση των....


υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας. Στη συνάντηση, οι τρεις ΥΠΕΞ αναμένεται να συζητήσουν για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και για την πρόοδο της διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η συνεργασία των τριών χωρών σε όλους τους τομείς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μετά τις επαφές του στη Βουλγαρία, ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στην Αίγυπτο, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αραβικού Συνδέσμου και στη συνάντηση της Ομάδας Δράσης ΕΕ-Αιγύπτου. Στη σύνοδο αναμένεται να συζητηθούν επίσης οι κρίσιμες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεσανατολικό και η κατάσταση στη Συρία.

«Η δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Αίγυπτο μέσα σε δύο μήνες υπογραμμίζει τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν Ελλάδα και Αίγυπτο και το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί και κατά τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Αβραμόπουλος με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μ. Κάμελ Αμρ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.