Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Καταδικάστηκε ο παραγωγός της αντι-ισλαμικής ταινίας

Σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου καταδικάστηκε από δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ο παραγωγός της αντιισλαμικής ταινίας που προκάλεσε μεγάλες ταραχές στη Μέση Ανατολή, Μαρκ Μπασέλι Γιουσέφ. Ωστόσο, η ποινή που του επιβλήθηκε δεν...


ταυτίζεται με την ταινία, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι παραβίασε τους όρους επιτήρησής του.

Η ποινή ανακοινώθηκε χθες, ενώπιον των συνηγόρων του Γιουσέφ και ομοσπονδιακών εισαγγελέων. Ο παραγωγός της αντιισλαμικής ταινίας παραδέχθηκε πως χρησιμοποιούσε πολλά ψεύτικα ονόματα και παραβίασε τους όρους επιτήρησής του, ενώ είπε επίσης ότι έβγαλε ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης, το ο οποίο θα χρησιμοποιούσε για να διαπράξει απάτη σε τράπεζα.

Τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι συνήγοροι και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δέχτηκε η δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου, σύμφωνα με το AlJazeera, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του Γιουσέφ μέσω του δικηγόρου του: «Το μοναδικό πράγμα που ήθελε να σας πω είναι πως ο πρόεδρος Ομπάμα μπορεί να κατάφερε να πιάσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ωστόσο δεν σκότωσε την ιδεολογία». Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τί εννοούσε ο Γιουσέφ, ο δικηγόρος του απάντησε: «Δεν τον ρώτησα, δεν γνωρίζω».

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι καμία από τις παραβιάσεις του Γιουσέφ δεν ήταν μια συνέπεια του περιεχομένου της «αθωότητας των Μουσουλμάνων».