Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Παναγιώταρος: Δουλεύουμε όπως ο στρατός

Για θεαματική άνοδο της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο σε εκτενές αφιέρωμά του στο κόμμα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που την εμφανίζουν στην τρίτη θέση, με διπλάσιο ποσοστό από εκείνο....


που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιουνίου. «Με ναζιστικό χαιρετισμό, ο ηγέτης του ταχύτερα ανερχόμενου πολιτικού κόμματος απευθύνεται σε εκατοντάδες άντρες που φορούν μαύρα μακό μπλουζάκια, ενώ εκείνοι ξεσπούν σε ζητωκραυγές. Η μαχητική κραυγή τους αντηχεί μέσα στη νύχτα: Αίμα. Τιμή. Χρυσή Αυγή», σημειώνει ο συντάκτης του αφιερώματος.

«Εμείς μπορεί μερικές φορές να σηκώνουμε με αυτόν τον τρόπο το χέρι μας, αλλά αυτά τα χέρια είναι καθαρά, όχι βρώμικα. Δεν έχουν κλέψει, φώναξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς στεκόταν, πλημμυρισμένος από φως, μπροστά σε 2.000 φανατικούς οπαδούς του κόμματος του στο ανοιχτό αμφιθέατρο στο Γουδί, μια πρώην στρατιωτική βάση κοντά στην Αθήνα», συνεχίζει.

«Ήμασταν δεκάδες, μετά γίναμε μερικές εκατοντάδες, τώρα είμαστε χιλιάδες και αυτή είναι μόνο η αρχή, φώναξε ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, του ακροδεξιού κόμματος που βλέπει τη δημοτικότητά του να εκτινάσσεται εν μέσω της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας. Η συγκέντρωση του προηγούμενου μήνα αποκάλυψε ότι το κόμμα, που περιγράφει τον εαυτό του ως εθνικιστικό και υποστηρίζει την απέλαση των λαθρομεταναστών, διαθέτει ένα προσφάτως αποκτηθέν αίσθημα θριάμβου, ακόμα και κομπασμού, που κάποιοι βρίσκουν απειλητικό», συνεχίζει το Reuters, σημειώνοντας πως: «Με την βοήθεια ενός κύματος κοινωνικής οργής εναντίον διεφθαρμένων πολιτικών, της λιτότητας και της λαθρομετανάστευσης, η Χρυσή Αυγή είδε την δημοτικότητά της να διπλασιάζεται σε λίγους μήνες».

Το πρακτορείο αναφέρεται στην πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC, όπου η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να καταλαμβάνει το 14% τον Οκτώβρη, εν συγκρίσει με το 7% που έλαβε στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου. «Οι πολιτικοί αναλυτές δεν βλέπουν άμεση ανακοπή της μετεωρικής ανόδου της. Προειδοποιούν ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία αρνείται ότι είναι νεοναζιστική παρότι υιοθετεί ανοιχτά παραπλήσια ιδεολογία και σύμβολα, μπορεί να δελεάσει μέχρι και έναν στους τρεις ψηφοφόρους», συμπληρώνει το πρακτορείο.

«Το κόμμα αυτό τώρα εμφανίζεται να κατακτά στις δημοσκοπήσεις, πίσω από το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση. Η βίαιη συμπεριφορά στελεχών της Χρυσής Αυγής, που περιφέρονται συχνά σε γειτονιές της Αθήνας παρενοχλώντας μετανάστες, φαίνεται να ενισχύει αντί να βλάπτει την θέση του κόμματος. Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει ακόμα περισσότερα μέτρα λιτότητας σε ένα εξοργισμένο κοινό, η κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού της συντηρητικής με την κεντροαριστερή παράταξη, παραμένει στον πολιτικό ορίζοντα. Η πιθανότητα να λάβει η Χρυσή Αυγή την δεύτερη θέση σε ενδεχόμενες εκλογές – εξπρές δεν είναι πολλές, αλλά είναι ωστόσο υπαρκτές, σύμφωνα με τους δημοσκόπους», επισημαίνεται στο αφιέρωμα του Reuters.

«Οι αναλυτές, ωστόσο, πιστεύουν ότι στη Χρυσή Αυγή λείπει η ευρεία απήχηση και δομή που απαιτείται για μια μαζική έλξη του κόσμου. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα υπέστη σφαγές και λιμό στις μάχες κατά των ναζί, ενώ το φάντασμα της στρατιωτικής χούντας μεταξύ 1967-1974 αιωρείται ακόμα δπάνω από την σύγχρονη πολιτική. Επομένως, γιατί πολλοί Έλληνες στρέφονται τώρα σε ένα κόμμα, τα εμβλήματα και η ρητορική του οποίου θυμίζουν, σύμφωνα με τους κριτικούς, τον Αδόλφο Χίτλερ;», διερωτάται το πρακτορείο, υπογραμμίζοντας πως η Χρυσή Αυγή αρνείται κατηγορηματικά αυτές τις συγκρίσεις.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος οργανισμός στην χώρα, ο οποίος δουλεύει. Όλα τα άλλα έχουν σταματήσει να δουλεύουν ή δουλεύουν εν μέρει... Ενεργούμε σαν μια καλά οργανωμένη στρατιωτική μονάδα, γιατί ο στρατός είναι ο καλύτερος οργανισμός σε όλες τις χώρες», δήλωσε στο Reuters ο Ηλίας Παναγιώταρος.
Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος κάποτε εξήρε τον Χίτλερ και αρνήθηκε ότι οι Ναζί είχαν κατασκευάσει θαλάμους αερίων.
Στη συνέχεια το διεθνές πρακτορείο, κάνει μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Χρυσής Αυγής από το 1985 που πρωτοσυστάθηκε μέχρι το σήμερα, όπου έπειτα από πολλά χρόνια ύπαρξης, κατάφερε να μπει στη Βουλή των Ελλήνων το 2012.