Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ινδία: Γυναίκες και παιδιά ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Το ποδοπάτημα που προκάλεσε η κατάρρευση μιας γέφυρας φτιαγμένης από μπαμπού και σχοινιά, ήταν αιτία για τον θάνατο τουλάχιστον 18 γυναικών και παιδιών, το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια θρησκευτικής ινδουιστικής γιορτής στην...


ανατολική Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Πάτνα, στο φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στις όχθες του ποταμού Γάγγη με την ευκαιρία της γιορτής αφιερωμένης στο ηλιοβασίλεμα, που τελείται με προσευχές.

Δέκα γυναίκες και οκτώ παιδιά έχασαν τη ζωή τους και ακόμη δέκα τραυματίστηκαν. Ωστόσο αρκετοί πιστοί φέρονται ως αγνοούμενοι και ο οριστικός θλιβερός απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, διευκρίνισε ο διοικητής της αστυνομίας της Πάτνα Τζαγιάντ Καντ.

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα που ακολούθησε την κατάρρευση της προχειροφτιαγμένης γέφυρας, η οποία προκάλεσε επίσης διακοπή του ρεύματος στην περιοχή, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τις επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της τοπικής κυβέρνησης Αμίρ Σουμπανί είπε ότι ο Νιτίς Κουμάρ επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας.

Παρά τα όσα διαδραματίστηκαν τη νύχτα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε εκ νέου στον τόπο αυτό πριν από την ανατολή του ήλιου για να προσευχηθεί, να προσφέρει φρούτα στις θεότητες, να ανάψει κεριά και να κολυμπήσει στα ιερά, όπως πιστεύει, νερά του Γάγγη.

Με την ευκαιρία της γιορτής αυτής, 400.000 ινδουιστές πιστοί στο θεό ήλιο Σούρια συγκεντρώθηκαν στο Μπιχάρ, κατά μήκος του ποταμού, εκ των οποίων 50.000 στο σημείο όπου σημειώθηκε το ποδοπάτημα.

Το ποδοπάτημα αποτελεί συχνή αιτία δυστυχημάτων στην Ινδία, κυρίως σε τόπους προσκυνήματος όπου προσέρχονται δεκάδες χιλιάδες πιστοί.

Το Σεπτέμβριο, στο Τζαρκάντ, ένα γειτονικό κρατίδιο του Μπιχάρ, ποδοπάτημα στη διάρκεια θρησκευτικής γιορτής προκάλεσε το θάνατο εννέα ανθρώπων.

Τον Ιανουάριο του 2011, στο νότιο κρατίδιο Κεράλα, τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πλήθος πιστών διέσχιζε μέσα στη νύχτα ένα δύσβατο σημείο για να φθάσει σε ένα ναό.

Τον Οκτώβριο του 2008, 220 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά σε ένα ναό στο Τζοντπούρ, στη βορειοδυτική Ινδία.