Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Στο τραπέζι μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Welt, η προοπτική της μερικής διαγραφής του ελληνικού χρέους προτάθηκε, ώστε να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Τη μερική εκκαθάριση του ελληνικού χρέους μέχρι το 2015, εξέτασαν την περασμένη εβδομάδα στο....


Παρίσι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης γερμανικής εφημερίδας, Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης τη Δευτέρα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι διεθνείς πιστωτές της Αθήνας (η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ συζήτησαν το ενδεχόμενο της παραίτησής τους από τις οικονομικές απαιτήσεις τους το 2015.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Welt, η προοπτική της μερικής διαγραφής του ελληνικού χρέους προτάθηκε, ώστε να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σε αντάλλαγμα για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας.

Ταυτόχρονα, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η επιλογή αυτή θα καθησυχάσει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο επιθυμεί τη μείωση του χρέους της Αθήνας σε ένα βιώσιμο επίπεδο.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Β. Σόιμπλε είναι ανοικτός σε αυτή την επιλογή, παρά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης.

Πηγή: voria.gr