Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά για τον Γέροντα Παΐσιο (φωτό)

Το βιβλίο του, «Σκεύος Εκλογής», το οποίο αναφέρεται στο έργο και το βίο του Γέροντα Παΐσιο είχε αποστείλει το 1995 ο ιερέας Χριστόδουλος Αγγελόγλου, στους τότε πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι με την σειρά τους του απάντησαν με σχόλια και ευχαριστίες. Η επιστολή του....


Αντώνη Σαμαρά, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και όπως αναφέρεται στο «Αγιορείτικο Βήμα», ο πρωθυπουργός υμνεί το έργο του Γέροντα, λέγοντας πως «ο λόγος του αποτελεί ευλογία για όλους και ιδιαίτερα για τους πολιτικούς άνδρες».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σαμαρά:

«Σεβαστέ μου Γέροντα,

Μελέτησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόνημά σου για τη ζωή και το πνευματικό έργο του μακαριστού Γέροντα Παΐσιου.
Χάρη στο πλούσιο βιογραφικό υλικό, κειμένων και φωτογραφιών, που αξιοποίησες με περισσή φροντίδα και αγάπη, ο αναγνώστης γίνεται, εύκολα, κοινωνός της πνευματικής παρακαταθήκης του αξέχαστου ασκητή που, κυριολεκτικά, σημάδεψε την πορεία του αγιορείτικου μοναχισμού με την διαρκή άσκηση, την ανεπιτήδευτη ταπεινοφροσύνη του και την πλούσια προσφορά πατρικής αγάπης και πνευματικής συνδρομής.

Σε μια εποχή αμετροέπειας και σύγχισης, με εμφανείς τις τάσεις αποξένωσης των ανθρώπων και κοινωνικής παρακμής, ο λόγος του Παΐσιου, πραγματικά, «φωτιεί και συνετιεί νηπίους». Και αποτελεί απαραίτητη ευλογία για όλους μας. Ιδιαίτερα για τους πολιτικούς άνδρες».

Με σεβασμό και αγάπη,

Αντώνης Κ. Σαμαράς».
Πηγή: newpost.gr