Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο κρυφός φόβος του Ευάγγελου Βενιζέλου

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από μια περίοδο έντονης εσωκομματικής κρίσης, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να κρατήσει τις ευαίσθητες....


ισορροπίες. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο που είναι δηλωμένος «αντίπαλός» του, φοβάται μήπως εμφανιστεί μεγάλος αριθμός βουλευτών που θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πιο ενεργή συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θεωρείται από πολλούς πως θα δώσει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν διαφωνίες μηνών. Εξάλλου εκτός από τον πρώην υπουργό, που αναμένεται να αναφερθεί στα εσωκομματικά, η συνολική πολιτική του κ. Βενιζέλου είναι πιθανόν να βρεθεί στο μικροσκόπιο και από άλλους βουλευτές.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να δείξει πως πρωτεύον ζήτημα δεν είναι τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ αλλά η χώρα, κινήθηκε προς την κατεύθυνση των τηλεφωνικών επαφών με ξένους σοσιαλιστές. Για τον λόγο αυτό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχε επαφές με ξένους ηγέτες υποστηρικτικά προς την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά, ενώ θέλει στη σημερινή, κρίσιμη συνεδρίαση να μην ανοίξουν εσωκομματικά θέματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο κ. Βενιζέλος εξετάζει πολύ προσεκτικά τις κινήσεις του και για τα εσωκομματικά της Ιπποκράτους αλλά και για τον πολιτικό του ρόλο μέσα στην κυβέρνηση. Εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κοινοποίησε τις επαφές του με Ευρωπαίους σοσιαλιστές επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης υπάρχει ανάγκη να αξιοποιηθεί πλήρως η εμπειρία των διεθνών συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να ελέγχονται η αποτελεσματικότητα και κυρίως οι επιπτώσεις κάθε παρέμβασης που συμφωνείται μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Ο κ. Βενιζέλος έχει τονίσει στο παρελθόν στον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα ότι είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε επαφή, γνώμη, αξιολόγηση προτάσεων, ώστε να υπάρξει οριστική λύση και απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.