Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Χαιρετισμοί ξένων κομμουνιστικών κομμάτων στο ΚΚΕ

Η σταθερότητα, η συνέπεια των θέσεων, η ιδεολογική καθαρότητα και οι αγώνες του ΚΚΕ, κάνουν το κόμμα σας παράδειγμα για τους κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο Χούλιο Ντίαζ, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, στον....


χαιρετισμό του στην πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση στο ΣΕΦ, της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Ο κ. Ντίαζ είπε ότι οι κομμουνιστές έχουν λάβει υπόψη τους την εμπειρία του παρελθόντος, πρόσθεσε ότι ο ταξικός εχθρός δεν θα εγκαταλείψει ειρηνικά την εξουσία, και τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της και η ρήξη με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο κ. Ντίαζ είπε ότι το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ, έτσι όπως και αυτό έχει δεχθεί την δική στήριξη και βοήθεια.

Από την μεριά του το μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν είπε ότι το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά των εργαζομένων συνδυάζοντας καπιταλισμό και ισλαμισμό, ενώ ταυτόχρονα τρέφει νεοοθωμανικές ψευδαισθήσεις και με την στήριξη των ΗΠΑ έχει κηρύξει τον πόλεμο στους λαούς της περιοχής.

Το ΚΚΤ θα αντισταθεί στην επίθεση των καπιταλιστών, την θρησκειοποίηση και τον μιλιταρισμό είπε ο κ. Οκουγιάν, τονίζοντας ότι η δράση μας είναι προσηλωμένη στην επαναστατική πολιτική.

«Ζήτω η αδελφοσύνη των εργατών Ελλάδας και Τουρκίας, ζήτω η αδελφοσύνη ΚΚΕ-ΚΚΤ, ζήτω η επανάσταση και ο σοσιαλισμός» κατέληξε ο κ. Οκουγιάν.

Τέλος, στην σημερινή πολιτική εκδήλωση, διαβάστηκε ψήφισμα της 14ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βηρυττό και οι εργασίες της οποίας έληξαν σήμερα, στο οποίο εκφράστηκε η αλληλεγγύη στο ΚΚΕ και στους Έλληνες εργαζόμενους.