Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και από που φεύγουν...

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει τα αρμόδια Υπουργεία να έχουν αποστείλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον κατάλογο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει...


στο γραφείο του ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, από την Τρίτη οι πρώτοι υπάλληλοι που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα αρχίσουν να πληρώνονται με το 75% του μισθού τους και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν αγγίξει τους 2.000. Το μετρό αφορά υπαλλήλους που εργάζονται σε υπουργεία, σε υπηρεσίες υπουργείων της περιφέρειας, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, πολεοδομίες, ΚΕΠ. Επίσης υπαλλήλους που εργάζονται στις Ανεξάρτητες Αρχές: Συνήγορος του Πολίτη, Αρχή Προστασίας Δεδομένων, ΕΣΡ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου. Επίσης το μέτρο αφορά όλες τις ΔΕΚΟ που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν όσοι υπάλληλοι εργάζονται στους παραπάνω φορείς και υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, έχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχουν ειδικότητες Διοικητικού, Διοικητικού -Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων.

Σύμφωνα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαθεσιμότητα αφορά τους υπαλλήλους που καλύπτουν και τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις.