Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Μετά από συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, οι υπεύθυνοι των αρμόδιων τομέων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος και Παναγιώτης Ρήγας, σχετικά με το....


θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκεται σε εξέλιξη, το γραφείο του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «1. Η εφαρμογή της διαδικασίας αυτής για 2.000 υπαλλήλους για το 2012, σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής της «κινητικότητας» των εργαζομένων του δημοσίου τομέα.
Ο στόχος αυτός πρέπει να συνδεθεί με την ενίσχυση υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη (Ασφαλιστικά Ταμεία, ΚΕΠ, Υπηρεσίες Υπουργείου Υγείας κ.α.), με μεταφορά εργαζομένων που πλεονάζουν σε άλλους τομείς του Δημοσίου.

2. Η διαδικασία μετακίνησης των υπό καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων στις νέες τους υπηρεσίες, πρέπει να γίνει άμεσα, πλήρως αντικειμενικά και με αδιάβλητο τρόπο. Να συνδυαστούν οι πραγματικές ανάγκες του δημοσίου, με τη διασφάλιση της απασχόλησης και την αξιοποίηση των μετακινούμενων υπαλλήλων λαμβανομένων υπόψιν των βιοτικών τους συμφερόντων.

3. Επιβάλλεται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στο πνεύμα της εξυπηρέτησης του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. Η λογική της σύγκρουσης και η σκόπιμη παραπληροφόρηση που δημιουργεί ανασφάλεια στον εργαζόμενο, παρατείνει το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης, στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου και τελικά δεν εξυπηρετεί τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους».