Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Οι κλέφτες είχαν και σειρήνα περιπολικού

Τέσσερις Γεωργιανοί συνελήφθησαν στη Λιβαδειά, κατηγορούμενοι για επτά διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια της περιοχής. Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, κατάφεραν να κλέψουν πλήθος κοσμημάτων και χρηματικά ποσά, που η ....


συνολική τους αξία ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Το χαρακτηριστικό της σπείρας όμως, είναι ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ένα από τα δύο οχήματά τους που κατασχέθηκαν, είχαν εγκαταστήσει ηχητικό σύστημα (σειρήνα), που παρέπεμπε σε αυτή που χρησιμοποιούν τα συμβατικά περιπολικά!

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο αυτοκίνητα, με τα τέσσερα μέλη της σπείρας, σε περιοχή της Λιβαδειάς. Άρχισαν να τα παρακολουθούν και διαπίστωσαν ότι ανέπτυσσαν ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο προκλήσεως τροχαίου ατυχήματος, με σκοπό την αποφυγή οποιουδήποτε αστυνομικού ελέγχου.

Τελικά, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν αρχικά το πρώτο αυτοκίνητο και στη συνέχεια, με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λιβαδειάς και το δεύτερο, συλλαμβάνοντας τους τέσσερις δράστες.

Μέσα στα αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (τρεις εργαλειοθήκες με κατσαβίδια διαφόρων τύπων) και μία ηλεκτροσυγκόλληση

-Ένα επαναφορτιζόμενο δρέπανο, αμφίδρομης κίνησης και ένα εύκαμπτο μεταλλικό σύρμα, κατάλληλα για την παραβίαση εισόδων σπιτιών.

-Ένα γάντι με ενσωματωμένο σφουγγάρι για την απορρόφηση θορύβων κατά το σπάσιμο των κλειδαριών σπιτιών.

-Εύπλαστο υλικό που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την αποτύπωση ιχνών κλειδιών από τις εισόδους των σπιτιών, καθώς και μεγάλος αριθμός κλειδιών

-Κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 196,5 ευρώ

-Εννέα κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και μικροαντικείμενα των δραστών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας «χτυπούσαν» συνήθως πρωινές ώρες και ενώ οι ένοικοι των διαμερισμέων απουσίαζαν.

Επέλεγαν πολυκατοικίες σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς και αφού τις παρακολουθούσαν, βεβαιώνονταν ότι λείπουν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα.

Τότε, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους, σπάζοντας τον ομφαλό τους και έπαιρναν κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο ενώπιον του Ανακριτή Λιβαδειάς.