Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μεϊμαράκης: Να γράψουμε νέα σελίδα ευκαιριών για την Ευρωζώνη

«Πιστεύω ότι από την Τρίτη και μετά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αυτοκριτική. Θα είναι ημέρες κατά τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουμε δράση. Θα είναι ημέρες που θα πρέπει να γράψουμε τη νέα σελίδα για....


την Ευρωζώνη» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος κήρυξε σήμερα το πρωί, την έναρξη των εργασιών του 12ο Διακοινοβουλευτικού Συνεδρίου του Eurofes, με θέμα: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή αποδοτικότητα- Τρόποι εξόδου από την οικονομική κρίση».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την βεβαιότητα του πως «αυτό θα το πετύχουμε, όλοι όσοι πιστεύουμε στο ευρώ, όλοι όσοι πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε στην Ευρωζώνη, όλοι όσοι πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία των Κρατών μας βρίσκεται μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στη χώρα μας δήλωσε πως «το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρωζώνη και θέλω να πιστεύω ότι τη Δευτέρα, στο Eurogroup, θα ληφθεί μια απόφαση η οποία θα δίνει λύση σε αυτό. Θα δίνει, ταυτόχρονα, τη δυναμική και την ώθηση που απαιτείται συνολικά στην Ευρωζώνη.»

Για το θέμα της δόσης ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «πιστεύω και εύχομαι ότι από την Τρίτη και μετά θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα ευκαιριών, συνολικά στην Ευρωζώνη. Η ελληνική πλευρά έκανε ό, τι έπρεπε, ό,τι είχε υποσχεθεί και ό, τι είχε υποχρέωση, συμβατικά, να κάνει. Συνεπώς, το ζήτημα δεν βρίσκεται πλέον στην ελληνική πλευρά, αλλά στην πλευρά της ευρωζώνης. Για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά και να προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών όλων των χωρών».