Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αποπληρώνονται οι αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα από τον ΕΛΓΑ η πληρωμή των αποζημιώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές που υπέστησαν εφέτος. Το σύνολο των αποζημιώσεων, η καταβολή των οποίων είχε....


ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή, ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 10.000 δικαιούχους. Από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αφορά αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, 'Αρτας, Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβο, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων.

Οι ζημιές αφορούσαν κυρίως σιτηρά, ψυχανθή, κηπευτικά, βιομηχανική τομάτα, οπωροφόρα, αμπελοειδή, επανασπορές βάμβακος και προκλήθηκαν από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ανεμοθύελλες κ.λ.π.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους και να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.